Σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 25.02.2024, το ΔΣ της ΕΔΙΠ, λαμβάνοντας υπόψη την ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ (23.2.2024) και σε συνέχεια του πρόσφατου ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης ΕΔΙΠ (15.01.2024) σχετικά με το ν/σ για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αποφάσισε ομόφωνα:
- Να καλέσει τους συναδέλφους σε απεργιακές κινητοποιήσεις για τις 27 και 28 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το κάλεσμα της ΠΟΣΔΕΠ.
- Να συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση μελών, την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 για τον συντονισμό της δράσης μας με εκείνης των συναδέλφων μας πανελλαδικά.
Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην παράκαμψη – παραβίαση του άρθρου 16 και στην ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων.
Η παρουσία όλων μας στη Γενική Συνέλευση είναι απαραίτητη.