Ομιλία του Πρέσβη του Βελγίου κυρίου Marc Van den Reeck στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

ShareThis
Δημοσίευση: 08-11-2013 15:04 | Προβολές: 1862
    Συνημμένο Αρχείο 1
Mέγεθος: 299.45 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013 και από 11:00 έως 13:00, πραγματοποιήθηκε ομιλία του Πρέσβη του Βελγίου κυρίου Marc Van den Reeck στο Αμφιθέατρο 1 του κτηρίου των Τμημάτων Ιστορίας και Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Ο Πρέσβης του Βελγίου παρουσίασε το θέμα «Η Ευρώπη μπροστά σε κρίση: την ενθαρρύνουμε ή την κατακρίνουμε;» σε άπταιστα ελληνικά, σ’ ένα κατάμεστο από φοιτητές Αμφιθέατρο. Χαιρετισμό της Πρυτάνεως του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγήτριας Αναστασίας Σαλή-Παπασαλή ανέγνωσε η Αν. Καθηγήτρια του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Μιράντα-Χρυσούλα Καλδή, η οποία είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης.

Μετά την ομιλία επακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους φοιτητές. Ο κύριος Marc Van den Reeck, πτυχιούχος της Σχολής Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Γάνδης, υπηρετεί στο Υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου από το 1980. Από τότε έχει διατελέσει επιτετραμμένος στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Πρώτος Γραμματέας της Πρεσβείας του Βελγίου στην Ουάσιγκτον, Πρώτος Σύμβουλος στην Πρεσβεία των Αθηνών, Γενικός Πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη από το 1997 ως το 2002, Πρέσβης στο Αμπού-Ντάμπι από το 2002 ως το 2005, ενώ έχει επίσης υπηρετήσει σε διάφορες σημαντικές διοικητικές θέσεις. Τον Ιανουάριο του 2011 διαπιστεύτηκε Πρέσβης του Βελγίου στην Ελλάδα. Ο κύριος Marc Van den Reeck μιλάει εννέα γλώσσες, μεταξύ των οποίων και Ελληνικά.

Από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου

 


Το συνημμένο αρχείο περιλαμβάνει το πλήρες κείμενο του δελτίου τύπου σχετικά με την ομιλία του Πρέσβη του Βελγίου κυρίου Marc Van den Reeck στο Ι.Π.


Επιστροφή




Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας