Δελτίο Τύπου για την πρόοδο των Δράσεων του Έργου “IRSCHEN” (Interdisciplinary Resilience through Science and Cultural Heritage Network)

ShareThis
Δημοσίευση: 14-11-2022 14:38 | Προβολές: 1437
gr  pdf.png  ΔΤ IRSCHEN
Mέγεθος: 503.04 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ “IRSCHEN” (Interdisciplinary Resilience through Science and Cultural Heritage Network)

Οι  δράσεις στο ερευνητικό έργο Erasmus+ KA2 “IRSCHEN” που συμμετέχει ως εταίρος το Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ιονίου Πανεπιστημίου συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Συγκεκριμένα, η 2η Επιστημονική Κατασκήνωση που πραγματοποιήθηκε από 8-29 Ιουλίου 2022 στην ακρόπολη Burgbichl στην περιοχή του Irschen της Αυστρίας, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς η ανασκαφή ανέδειξε σημαντικά νέα αρχαιολογικά ευρήματα. Σ’ αυτό  συνετέλεσαν σημαντικά τόσο η ομάδα του Τμήματος Αρχαιολογίας του Innsbruck University όσο και οι συμμετέχοντες φοιτητές από Ελλάδα,  Ιταλία και Σλοβενία. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο εκπροσωπήθηκε από 2 φοιτητές που προέρχονταν από τα Τμήματα Περιβάλλοντος και Ιστορίας αντίστοιχα.

------

Στη συνέχεια, στις 25-27 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε μια Τριήμερη Συνάντηση Εργασίας στο  Irschen της Αυστρίας και συνακόλουθα στο Kobarid της Σλοβενίας. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση αυτή από την Επιστημονικά Υπεύθυνη επίκ. καθ. Όλγα-Ελένη Αστάρα και τον Αναπληρωτή Επιστημονικά Υπεύθυνο επίκ. καθ. Ναούμ Μυλωνά. Κατά τη διάρκεια της τριήμερης δράσης πραγματοποιήθηκαν τα ακόλουθα: 

  1. Έγινε επιτόπια δοκιμή - αξιολόγηση της λειτουργικότητας της εφαρμογής (app) του εκπαιδευτικού παιχνιδιού που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Mobile3D, εταίρο στο έργο IRSCEHN. Η επιτόπια  δοκιμή πραγματοποιήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 2022 στην ακρόπολη Burgbichl στην περιοχή Irschen και συμμετείχαν όλοι οι εκπρόσωποι των εταίρων του έργου
  2. Την ίδια μέρα, συζητήθηκε εκτενώς σε συνάντηση εργασίας η 3η Ενδιάμεση Έκθεση Προόδου του έργου που περιλαμβάνει τους μήνες από Απρίλιο έως και Σεπτέμβριο του 2022.
  3. Έγινε προσπάθεια για την μεταφορά της τεχνογνωσίας και των καλών πρακτικών από την ανάπτυξη του app και του εκπαιδευτικού παιχνιδιού στο Tonovcov Grad (αρχαιολογικό μνημείο στο Kobarid). Στο πλαίσιο αυτό, οι εκπρόσωποι των εταίρων του έργου πραγματοποίησαν επίσκεψη στις 26 Οκτωβρίου 2022 στο χώρο για να διαγνώσουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται.
  4. Την ίδια μέρα, σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Kobarid της Σλοβενίας, συζητήθηκε η διαδικασία δημιουργίας του e-learning module που αποτελεί ένα από τα παραδοτέα του έργου και αναμένεται μέσω αυτού να ωφεληθούν οι φοιτητές των πανεπιστημίων που συμμετέχουν ως εταίροι στο έργο. Κατά την ίδια συνάντηση, διευθετήθηκαν οι λεπτομέρειες για τις επόμενες δράσεις.

------

Οι επόμενες συναντήσεις στο πλαίσιο του έργου IRSCHEN αφορούν:

  • το Digital Training που έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει η εταιρεία 3DMobile στην πόλη Udine της Ιταλίας τον Φεβρουάριο,  
  • το Multiplier Event και το Συνέδριο Διάχυσης Αποτελεσμάτων που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο στην Κέρκυρα το οποίο έχει αναλάβει να οργανώσει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Αυτό αποτελεί και την τελευταία δράση που καλείται να υλοποιήσει το έργο Irschen.

Το ερευνητικό έργο Irschen που υπάγεται στην ΚΑ2 δράση στο πλαίσιο του Erasmus+ είναι μια συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων καθώς και φορέων περιφερειακής ανάπτυξης που εντοπίζουν μια μεγάλη ευκαιρία να αναπτυχθούν και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και τις υπηρεσίες τους, όσον αφορά στα νέα τεχνολογικά εργαλεία, τις ψηφιακές ικανότητες στις ΤΠΕ και τις τεχνικές οπτικοποίησης που ανοίγουν νέους δρόμους συνεργασίας από την άποψη της ανοιχτής και εξ’ αποστάσεως Εκπαίδευσης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, μέσω της στρατηγικής συμμαχίας εταίρων από 4 χώρες.

 


Επιστροφή




Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας