Erasmus Welcome Day για τους Εισερχόμενους Φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου

ShareThis
Δημοσίευση: 14-10-2021 12:49 | Προβολές: 811
image

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Erasmus Welcome Day

Στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής Δράσης «Ημέρες Erasmus 2021» το Τμήμα Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου οργάνωσε στις 12 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 εκδήλωση υποδοχής των εισερχόμενων φοιτητών Erasmus 2021-22 στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Ι.Π.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων,  Διεθνών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του Ιδρύματος, Αναπλ. Καθ. Χριστίνα Μπάνου και ο Συντονιστής Ιδρύματος Erasmus, Αναπλ.Καθ.Ιωάννης Καρράς.

Παρευρέθηκαν επίσης, Συντονιστές Erasmus των ακαδημαϊκών Τμημάτων και ο Καθηγητής διδασκαλίας Ν.Ελληνικών για τους εισερχόμενους φοιτητές.

Φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου παρέστησαν με την ιδιότητα των buddies. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία εθελοντισμού υψηλής κλίμακας, η οποία έχει ήδη εφαρμοστεί σε αρκετά Πανεπιστήμια της αλλοδαπής και ημεδαπής και αφορά την ανιδιοτελή στήριξη και βοήθεια των εισερχόμενων φοιτητών από ομοίους τους, την μύηση στη φοιτητική και καθημερινή ζωή καθώς και τη δημιουργία διαπολιτισμικών δεσμών μέσω της αμοιβαίας αποδοχής και αλληλεγγύης.

Aκολούθησε ενημέρωση από την Προϊσταμένη του Τ.Δ.Δ.Σ., κ.Διονυσία Καρβούνη, για τις απαιτούμενες διαδικασίες και λοιπές πρακτικές πληροφορίες, που αφορούν στη φοίτηση και ενσωμάτωση των εισερχόμενων φοιτητών στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Συντονιστής Ιδρύματος Εrasmus, πραγματοποίησε δραστηριότητες (ice breaking activities) στις οποίες συμμετείχαν όλοι οι παρευρισκόμενοι φοιτητές και είχαν σκοπό τη γνωριμία και την ενδυνάμωση των σχέσεων των φοιτητών μεταξύ τους.

Στους παρευρισκόμενους μοιράστηκαν gift bags και αντιπροσωπευτικά προϊόντα τοπικής γαστρονομίας.                   

     ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Ι.Π.                        


Επιστροφή




Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας