Μήνυμα της Πρυτανικής Αρχής για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά

Social Media
Δημοσίευση: 01-09-2020 12:33 | Προβολές: 10243
image

Αγαπητά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιονίου Πανεπιστημίου,

Βρισκόμαστε στην απαρχή μιας νέας ακαδημαϊκής χρονιάς με ιδιαίτερες απαιτήσεις αλλά και προοπτικές. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες του συνόλου των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε ένα σχέδιο δράσης με αναπτυξιακό και καινοτόμο χαρακτήρα, προσανατολισμένο στην εξωστρέφεια, στην ενίσχυση της ποιότητας των σπουδών και της έρευνας, και στη βελτίωση της ακαδημαϊκής καθημερινότητας. Ένα σχέδιο, το οποίο διαμορφώθηκε μέσα από εκτενή διαλογική διαδικασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου μας, θέτοντας στο επίκεντρο της δράσης τη θέσπιση διαδικασιών σε εκπαιδευτικό, ερευνητικό και διοικητικό επίπεδο. Παράλληλα, εστιάζουμε στην καλλιέργεια μιας νέας κουλτούρας, με βασικά στοιχεία της τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, τη συνεργατικότητα και τη χωρίς αποκλεισμούς συμμετοχή.

Προφανώς, η νέα ακαδημαϊκή χρονιά φέρει αυξημένες προκλήσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η προστασία της υγείας των εργαζομένων και των φοιτητών του Ιδρύματος συνιστά θεμελιώδες μέλημα και για τον λόγο αυτό, η πλήρης συμμόρφωση με τις οδηγίες και τα θεσμικώς οριζόμενα από την πολιτεία είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε, σε ένα αβέβαιο και μεταβλητό υγειονομικό περιβάλλον, η εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα του Ιδρύματος να συνεχιστεί χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα.

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι, αγαπητοί/ές φοιτητές/φοιτήτριες,

Η προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό του Ιδρύματός μας δεν μπορεί παρά να είναι συλλογική. Η πλήρης προσήλωση και αφοσίωση της νέας Πρυτανικής αρχής στο όραμα μιας καινούργιας ακαδημαϊκής εποχής –αντάξιας του ονόματος και της ιστορίας του– για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο είναι δηλωμένη και δεδομένη.

Ευχόμαστε σε όλους/ες εσάς καλή, γόνιμη και δημιουργική ακαδημαϊκή χρονιά, με υγεία και πρόοδο.

Ανδρέας Φλώρος, Πρύτανης

Ηλίας Γιαρένης, Αντιπρύτανης
Ευστάθιος Μακρής, Αντιπρύτανης
Χριστίνα Μπάνου, Αντιπρύτανης
Χριστίνα Μπενέκη, Αντιπρύτανης


Επιστροφή


Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας