ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Θερινό Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας, Ιστορίας και Πολιτισμού

Το Θερινό Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας, Ιστορίας και Πολιτισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου απευθύνεται στον απόδημο ελληνισμό καθώς και σε ανθρώπους που επιθυμούν είτε να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους είτε να έλθουν για πρώτη φορά σε άμεση επαφή με την ελληνική γλώσσα σε έναν τόπο με μακρά ιστορία και πολιτισμό, στο καταπράσινο νησί της Κέρκυρας.

Το Θερινό Σχολείο θα λειτουργήσει φέτος: 13 - 25 Ιουλίου 2020.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται στους χώρους του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα από τις 09:30 έως τις 14:30 με διαλείμματα, από Δευτέρα έως και Παρασκευή.

O συνολικός αριθμός ωρών διδασκαλίας θα είναι 50. Οι διδάσκοντες θα είναι καθηγητές του Ιονίου Πανεπιστημίου και ειδικοί συνεργάτες προερχόμενοι από τον ακαδημαϊκό χώρο. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου θα περιλαμβάνει μαθήματα γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού, ξεναγήσεις σε πολιτιστικά αξιοθέατα της πόλης, καθώς και εκδρομές.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  1. Μαθήματα με αντικείμενα την αρχαία, μεσαιωνική, νεότερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία, τη νεοελληνική λογοτεχνία, τα αρχαία ελληνικά, την ανάλυση λόγου στα νέα ελληνικά, την παραγωγή και την κατανόηση του γραπτού και του προφορικού λόγου, καθώς επίσης και την αρχαιοελληνική, βυζαντινή και σύγχρονη τέχνη και μουσική.
  2. Επισκέψεις και ξεναγήσεις από επαγγελματία ξεναγό στην παλαιά πόλη της Κέρκυρας (που έχει χαρακτηρισθεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO). Μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Παλαιό Φρούριο, στην Παλαιά Φιλαρμονική Εταιρία Κέρκυρας, κ.ά.
  3. Μία ημερήσια εκδρομή με ξενάγηση στα Ιωάννινα (κάστρο, μουσεία κλπ.) και στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ:

1. Οι σπουδαστές θα χωριστούν σε τρία επίπεδα (αρχαρίου, μεσαίου και προχωρημένου) μετά από την εφαρμογή ενός Τεστ Γλωσσομάθειας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την πρώτη ημέρα των μαθημάτων για την κατάταξη των συμμετεχόντων σε ομάδες. Μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τμήμα: 10, και ελάχιστος: 2.

2. Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των μαθημάτων, οι σπουδαστές θα πάρουν σχετικό πιστοποιητικό που θα αξιολογεί την επίδοσή τους. Σπουδαστές που θα απουσιάσουν πλέον του 1/3 των μαθημάτων δεν θα λάβουν πιστοποιητικό.

3. Στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου (που βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το κτήριο, όπου θα γίνονται τα μαθήματα), οι υπότροφοι θα βρουν πλουσιότατη συλλογή λεξικών και βοηθημάτων, καθώς και βιβλίων που έχουν ως περιεχόμενο την ιστορία, τη γλώσσα και τον πολιτισμό της Ελλάδας. Επίσης, στις αίθουσες υπολογιστών του Πανεπιστημίου οι υπότροφοι μπορούν να εργάζονται χρησιμοποιώντας τους συμπαγείς δίσκους που συνοδεύουν τα βιβλία.

4. Κόστος Θερινού Σχολείου:

Πακέτο Ι: 600 €: περιλαμβάνονται τα δίδακτρα του Θερινού Σχολείου, το καθημερινό coffee break κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, η συμμετοχή στην εκδρομή στα Ιωάννινα, καθώς και οι προγραμματισμένες ξεναγήσεις.

Πακέτο ΙΙ: 850 €: περιλαμβάνονται τα δίδακτρα του Θερινού Σχολείου, το καθημερινό coffee break κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, η συμμετοχή στην εκδρομή στα Ιωάννινα, οι προγραμματισμένες ξεναγήσεις, καθώς και η διαμονή σε δωμάτιο στην εστία του Ιονίου Πανεπιστημίου.

* Προσοχή: τα δωμάτια της Φοιτητικής Εστίας δεν διαθέτουν κλιματισμό.

5. Για να κατοχυρώσετε τη θέση σας για τη συμμετοχή σας στο Θερινό Σχολείο, θα πρέπει να προβείτε σε προκαταβολή του 50% του τελικού ποσού συμμετοχής στο Θερινό Σχολείο.

Το ποσό της προκαταβολής διαμορφώνεται ως εξής:

  1. Πακέτο Ι: 300€
  2. Πακέτο ΙΙ: 425€

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα κατοχυρώνεται στη βάση του ‘first come, first served’, οπότε, ακόμη κι αν έχετε πραγματοποιήσει την εγγραφή σας μέσω της φόρμας, η εγγραφή θα έχει ισχύ μόνο εφόσον έχετε καταθέσει το ποσό της προκαταβολής στον λογαριασμό του Θερινού Σχολείου, το οποίο αποστέλλεται μέσω email σε όσους έχουν συμπληρώσει τη φόρμα εγγραφής.

6. Προθεσμία εγγραφής και κατάθεσης της προκαταβολής: 15 Μαΐου 2020

7. Προθεσμία καταβολής του συνολικού ποσού των διδάκτρων: 12 Ιουνίου 2020

Προσοχή: όλα τα έξοδα συναλλαγής βαρύνουν τον εντολέα/συμμετέχοντα στο Θερινό Σχολείο.

8. Για τους σπουδαστές του Θερινού Σχολείου έχουν εξασφαλιστεί μειωμένες τιμές για τα γεύματά τους σε συγκεκριμένα εστιατόρια (ιδίοις εξόδοις).

9. Διαμονή:

Για τη διαμονή των σπουδαστών που επιλέγουν το Πακέτο ΙΙ (800€) διατίθενται δωμάτια της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου, δίκλινα ή τρίκλινα (με άτομα του ιδίου φύλου).

Προσοχή: τα δωμάτια της Φοιτητικής Εστίας δεν διαθέτουν κλιματισμό (A/C).

Για τη διαμονή των σπουδαστών που επιλέγουν το Πακέτο Ι (600€) στην Κέρκυρα υπάρχουν πολλά τουριστικά καταλύματα. Λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης στο νησί κατά τη διάρκεια του Θερινού Σχολείου, είναι καλύτερο να κλείσετε κατάλυμα το συντομότερο δυνατό. Η Οργανωτική Επιτροπή βρίσκεται στη διάθεσή σας, σε περίπτωση που χρειαστείτε βοήθεια, επικοινωνώντας μαζί της μέσω email στο el-summerschool@ionio.gr.

10. Τις Κυριακές, όπως και τα περισσότερα απογεύματα κάθε εβδομάδας, οι σπουδαστές θα είναι ελεύθεροι να εξερευνήσουν την πόλη ή να μεταβούν σε κοντινές παραλίες και χωριά. Για τον σκοπό αυτό έχουν εξασφαλιστεί χαμηλότερες τιμές στις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες του νησιού για όσους επιθυμούν να κάνουν ημερήσιες εκδρομές εντός Κέρκυρας, καθώς και χαμηλότερη τιμή για όσους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν κρουαζιέρα στους Παξούς-Αντίπαξους.

11. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο δεν εξασφαλίζει ταξιδιωτική ασφάλεια με υγειονομική κάλυψη. Οι σπουδαστές ΠΡΕΠΕΙ να την έχουν εξασφαλίσει πριν την μετάβασή τους στην Κέρκυρα.

12. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 2 εβδομάδες [12 (ημερομηνία άφιξης) – 26 (ημερομηνία αναχώρησης) Ιουλίου].

Πολιτική ακυρώσεων

13. Για ακυρώσεις που πραγματοποιούνται έως και τις 11 Ιουνίου 2020, θα επιστρέφεται το 50% του ποσού που έχει κατατεθεί, ανάλογα με το πακέτο που έχετε επιλέξει κατά τη διαδικασία εγγραφής.

14. Για ακυρώσεις μετά τις 11 Ιουνίου 2020 δεν γίνεται καμία επιστροφή ποσού.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μας στο el-summerschool@ionio.gr.


Σημαντικές ημερομηνίες:

Προθεσμία εγγραφής: 15 Μαΐου 2020

Προθεσμία καταβολής του συνόλου των διδάκτρων: 12 Ιουνίου 2020

* Προσοχή: όλα τα έξοδα συναλλαγής βαρύνουν τον εντολέα/συμμετέχοντα στο Θερινό Σχολείο.

Ενημέρωση: 21-01-2020

ΚΕΡΚΥΡΑ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ του 2020

Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας